Get Adobe Flash player

Šiame pašėlusiame bėgime, besibaigiant metams ir artėjant didžiosioms šventėms, imame labiau vertinti ir branginti laukimo laiką – adventą, kad galėtume dar daug ką nuveikti tobulindami save, augdami savo dvasią, sėdami aplink meilę ir gėrį. Kasmet kyla įvairiausių minčių, sumanymų ir idėjų, kaip ugdytiniams padėti pajusti didžiosios metų šventės laukimo džiaugsmą. Koks gi adventas be adventinių bendruomenės susibūrimų, vakarojimų.

dsc_0102 dsc_0106 dsc_0118

Gruodžio 13 d. Lizdeikos gimnazijos suaugusiųjų klasių auklėtoja subūrė mokinius ir mokytojus į pamoką-renginį „Advento papročių ir tradicijų šviesoje“. Šiemet adventas prasidėjo lapkričio 27-ąją. Vis dėlto tikrasis advento laukimas pagal lietuvių papročius prasideda nuo šventosios Liucijos dienos – Šviesos dienos, gruodžio 13-osios. Diena nebetrumpėja, saulė leidžiasi tuo pačiu metu. Prasideda tikrasis saulės sugrįžimo laukimas. Lieka lygiai 12 dienų iki saulėgrįžos. Pradėję pamoką nuo advento prasmės, svarbiausių ritualų, prisiminėme, kokias tradicijas puoselėjame savo šeimose. Viena iš jų – pasninkas. Žodis „pasninkas“ apibūdina krikščionišką tradiciją per šį laikotarpį tam tikromis dienomis atsisakyti mėsiškų ir pieniškų valgių. Kartais mėsos ir pieno būdavo atsisakoma tik penktadieniais, kartais – pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais, o kartais – per visą adventą.

Suaugusiųjų klasių mokiniai ir mokytojai šiam adventiniam vakarui pasirinko gaminti ir gražiai patiekti pasninkui tinkančius patiekalus. Mums padėjo juos paruošti virėjų specialybės mokytoja Rima Miliauskienė. Po diskusijos susirinkę į technologijų kabineto virtuvę rimtai padirbėjome ir pagaminome net 9 patiekalus be mėsos. Susėdus prie gražaus šventinio stalo vakarienę pradėjo Lizdeikos gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, laikinai einanti direktoriaus pareigas, Ina Bajarauskaitė. Pasveikinusi visus susirinkusius, palinkėjo ramybės, gerumo, sėkmingų metų. Jai antrino mokytojai, mokiniai, visiems norėjosi pasidalinti įspūdžiais, prisiminimais, buvo gera ir jauku bendrame būryje.

Džiugu, kad kasmet į jau tradicija tampančią pamoką-renginį susirenka vis daugiau mokinių, mokytojų, o dar smagiau, kad į gimnaziją ir jos renginius grįžta ir buvę suaugusiųjų klasių mokiniai. Tai mums, mokytojams, geriausia dovana ir mūsų darbo įvertinimas.

Laiko tėkmė nenumaldomai priartina prie didžiausios ir gražiausios metų šventės Šv. Kalėdų. Kristaus gimimo belaukiant ir jam ruošiantis, matyt, turėtume gerai pasvarstyti, kokios vertybės svarbiausios mūsų gyvenime. Visi nusprendėme, kad geriausia dovana Šv. Kalėdų proga – geras darbas. Tam ir skirtas adventas, kviečiantis į rimtį ir susikaupimą, kad galėtume įvertinti savo atliktus gerus darbus ir susitelkti kitiems.

Lizdeikos gimnazijos suaugusiųjų klasių auklėtoja Sonata Vaitiekūnė


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9