Get Adobe Flash player

Lietuvių kalbos mokytoja Gitana rekomenduoja rašytojos Noros Krug knygą „Heimat“. „Kaip žinoti, kas esi, jei nesupranti, iš kur ateini?“ – klausia 20231123_1 iliustratorė ir rašytoja, nusprendusi savo unikalioje grafinėje knygoje atskleisti ilgai slėptą tiesą apie tamsiąją šeimos istorijos pusę. Autorė siekia suprasti, ką reiškia turėti senelius vokiečius, kurie galėjo būti prisidėję prie nacių režimo žiaurumų. Nora Krug, šiuo metu gyvenanti JAV, apklausė Holokaustą išgyvenusius žmones, ištyrė savo gimtosios Karlsrūhės ir aplinkinių miestelių istorijos archyvus, surinko faktus apie savo šeimą ir jų kaimynus – žydus. Viskas tam, kad būtų sukurtas modernus ir nepaprastai atviras pasakojimas.

Jei kada nors kas būtų pasakęs, kad skaitysiu knygas apie ledo ritulį ir negalėsiu atsitraukti, būčiau tik pasijuokusi. Tačiau atradau F. Backman trilogiją „Lokių miestas“, „Mes prieš jus“ ir „Nugalėtojai“…

Du nedideli Švedijos miesteliai – Bjornstadas ir Hedas – turi savo ledo ritulio komandas, kurios nepaliaujamai stengiasi viena kitą įveikti. Nuo pat ankstyvos vaikystės šių miestelių vaikai geriau čiuožia ant ledo nei vaikšto žeme. Augdami visi turi svajonę tapti profesionalais, tačiau tam reikia viso laiko ir visų jėgų. Žaidėjai dievinami tol, kol laimi, tačiau jiems neatleidžiama, jei susimauna. Gyvenimas vyksta ne tik ant ledo. Paaugliai draugauja, įsimyli, išgyvena dėl tėvų priklausomybių, o kartais ir patys į jas įkliūva.

Jurga Plukienė

20231123_2 20231123_3 20231123_4

20231017_1

Istorijos mokytoja Ana rekomenduoja Ilonos Skujaitės istorinį romaną „Karo nuotaka“. Tai istorija apie tikrą asmenybę – Žygimanto Augusto seserį Kotryną Jogailaitę, po vedybų tapusia įtakinga Švedijos karaliene. Autorė puikiai atskleidžia sudėtingą Kotrynos asmenybės portretą, o knyga įtraukia skaitytojus nuo pirmo iki paskutinio sakinio.

Lietuvių kalbos mokytoja Laima rekomenduoja Gregory David Roberts romaną „Šantaramas“. Tai autobiografinis kūrinys 20231017_2 apie nuteistąjį, kuris pabėgo iš kalėjimo Australijoje ir nelegaliai atsidūrė Bombėjuje, kuriame praleido dešimt metų. Knyga greitai tapo literatūriniu triumfu, kuriame su meile ir įkvėpimu nupieštas Indijos paveikslas.

Jei mėgstate detektyvus gimnazijos bibliotekininkė Valia rekomenduoja pasinerti į Tess Gerritsen romanų virtinę, kuriuose pagrindiniai veikėjai: Bostono žmogžudysčių skyriaus detektyvė Džeinė Ricoli ir medicinos ekspertė Mora Ailz. Paskutinis gimnazijos bibliotekoje gautas jos romanas „Išgirsk mane“, kuris nukels į sudėtingos žmožudystės išaiškinimą, kasdienį policininkų darbą, pilną pavojų ir rizikos.

20231113_1 Anglų kalbos mokytoja Inga rekomenduoja Amor Towles romaną „Linkolno greitkelis“. Tai istorija apie pirmąjį Linkolno greitkelį, sujungusį abi Amerikos pakrantes. Šiuo keliu (kiekvienas atskirai) keliauja trys jaunuoliai ir mažas broliukas. Visi jie turi svajonių. Tai knyga apie viltį, draugystę ir bendrystę.


Vasarą Palangoje prie Kurorto muziejaus esančiame parke ant suolelio apsigyveno 4B klasės mokinės Emilijos Laurutytės haiku, kuris laimėjo II-ąją vietą Palangos kurorto muziejaus skelbtame haiku konkurse „Haiku Palangai 2023“.

20230911_1 20230911_2 20230911_3

atrijai benikaitei 1

4B klasės mokinė Emilija Laurutytė laimėjo II-ąją vietą Palangos kurorto muziejaus skelbtame haiku konkurse „Haiku Palangai 2023“.

laurutyte_1 laurutyte_2 laurutyte_3

Lizdeikos gimnazijos eilėraščių konkurso „Išgyventi rudenį“ laureatai:

Dainiškiausias eilėraštis – Klaidas Stasytis 1S;

Linksmiausias eilėraštis – Rasa Remeikienė;

Moderniausias eilėraštis – Emilija Laurutytė 4B; Viltė Žickutė 1S;

Tradiciškiausias eilėraštis – Ignius Dumskis 1S; Aistė Jankūnaitė 1HG;

Jausmingiausias eilėraštis – Ana Savickienė;

Meniškiausias eilėraštis – Šatrija Benikaitė 2S; Gitana Abromikienė;

Netikėčiausias eilėraštis – Jurga Plukienė;

Madingiausias eilėraštis – Gytis Genevičius 4A;

Viltingiausias eilėraštis – Rita Šimkuvienė;

Spalvingiausias eilėraštis – Sandra Karenauskienė;

Prasmingiausias eilėraštis – Gintauta Dauneckytė;

Romantiškiausias eilėraštis – Gustė Onaitytė 4B;

Už sėkmingą debiutą – Livija Varanavičiūtė 1S.

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos bendruomenės eilėraščiai „Gyventi rudenį“ (plačiau...)


More Articles...
Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5